Prep
45 minCook
30 miningredienten
couverture | 200 gram | |
boter | 175 | |
eigeel | 75 gram | |
eiwit | 75 gram | |
suiker | 230 gram | |
cacao | 40 gram | |
bl0em | 125 gram | |
hazelnoten gehakt | 80 | |
gehakte couverture | 100 gram | |
Voor de glazuur | ||
couverture | 200 gram | |
slagroom | 125 gram | |
poedersuiker | 30 gram |
Het verhaal achter deze chocoladetaart;
We waren op zoek naar een recept voor onze kaart en we hadden diverse recepten maar deze miste net iets in onze beleving daardoor hebben we diverse recepten met elkaar gecombineerd en toen ontstond deze chocoladetaart en toen de naam nog mijn sous chef toen die tijd Ellen heeft hier aan mee gewerkt en het moest een Italiaanse naam krijgen en zo ontstond de naam Bella Elena
Bereidingswijze
- Couverture au-bain-marie smelten met de boter en 80 gram suiker
- ondertussen de eigelen met 75 gram suiker wit kloppen
- daarna de eiwitten met 75 gram suiker opkloppen niet alle suiker in een keer!
- nadat de boter en de couverture gesmolten zijn even laten afkoelen dan de bloem, cacao, bakpoeder, gehakte noten en de gehakte couverture erdoor spatelen
- dan als laatste de eiwitten en eigelen erdoor spatelen
- afbakken op 160 graden gedurende 30 minuten
- daarna afkoelen en gelijkmatig glaceren
- voor de glazuur smelt je de couverture en voeg er de slagroom en poedersuiker toe
Laat de torta goed afkoelen en snij deze dan eet smakelijk
Dit is een stevige taart dus je moet de stukken niet te groot snijden en nog een kleine tip van mij zorg dat je er zo veel mogelijk lucht in je beslag krijgt
succes en groetjes Marc