Prep
10 minCook
20 minIngredients
boter | 60 g | |
gesnipperde ui | 80 g | |
risottorijst | 240 g | |
bouillon | 9 dl | |
witte wijn (droog) | 1 dl | |
geraspte Parmezaanse kaas | 60 g | |
peper en zout | ||
evt. een paar draadjes saffraan |
Bereiding risotto (met voor bereiding en af maken a la minute)
- fruit de uien in 1/3 deel van de boter aan en voeg de rijst toe en laat deze ook glazig worden
- voeg 2/3 van de bouillon toe en breng deze al roerend aan de kook
- voeg nu evt. een paar dradjes ( 4-8 afhankelijk van de kwaliteit) saffraan toe
- Nu kun je er voor kiezen om de risotto direct af te maken of later volg dan het recept verder
- laat nu de rijst in een bakblik afkoelen en zet weg tot de uitgifte
- bij de uitgifte voeg je de resterende bouillon en witte wijn in een pan en voeg de rijst toe
- breng deze weer al roerend aan de kook
- de rijst moet beetgaar zijn, dan voeg je boter en Parmezaanse kaas toe, afproeven en op smaak brengen met zout en peper