Risotto (basisrecept)

Risotto (basisrecept)

Prep

10 min

Cook

20 min

Ingredients

boter 60 g
gesnipperde ui 80 g
risottorijst 240 g
bouillon 9 dl
witte wijn (droog) 1 dl
geraspte Parmezaanse kaas 60 g
peper en zout
evt. een paar draadjes saffraan

Bereiding risotto (met voor bereiding en af maken a la minute)

  • fruit de uien in 1/3 deel van de boter aan en voeg de rijst toe en laat deze ook glazig worden
  • voeg 2/3 van de bouillon toe en breng deze al roerend aan de kook
  • voeg nu evt. een paar dradjes ( 4-8 afhankelijk van de kwaliteit) saffraan toe
  • Nu kun je er voor kiezen om de risotto direct af te maken of later volg dan het recept verder
  • laat nu de rijst in een bakblik afkoelen en zet weg tot de uitgifte
  • bij de uitgifte voeg je de resterende bouillon en witte wijn in een pan en voeg de rijst toe
  • breng deze weer al roerend aan de kook
  • de rijst moet beetgaar zijn, dan voeg je boter en Parmezaanse kaas toe, afproeven en op smaak brengen met zout en peper

 

Share

Favorite