Muntige doperwtensoep

Muntige doperwtensoep

Prep

10 min

Cook

25 min

Ingredients

Parmaham plakken 12
mint blaadjes 20
doperwten (DV) 500 g
runderbouillon 1 lt
koksroom 1 dl
creme fraiche 6 el
bosuitjes in ringetjes snijden 1 bosje
een beetje boter

Bereiding muntige doperwtensoep

  • Leg de Parmaham op een bakblik met vetvrij papier en droog deze in de oven op +/-  ca. 170 graad in 10-15 minuten  controleer regelmatig, de plakjes moeten knapperig worden en mogen niet verbranden
  • Zweet de uienringetjes en mint blaadjes aan in de boter
  • Zet het vuur hoog en voeg de doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook
  • Voeg de room toe e laat +/- 15 minuten koken
  • Pureer (met de staafmixer) de soep en breng deze op smaak met peper en zout
  • verwarm de borden of kommen voeg creme fraiche toe en schenk de soep er over en kneus de gedroogde Parmaham chips en garneer daar en met de bosuitjesringen de soep mee

Share

Favorite