Gazpacho met komkommerschuim

Gazpacho met komkommerschuim

Prep

30 min

Cook

30 min

Ingredients

rijpe vleestomaten 750 gr
komkommer geschild 1,5
paprika rood 1,5
teentjes knoflook 4
olijfolie 1,5 dl
sneetjes witbrood zonder korstje 3
peper en zout
water 1 dl
tabasco of chili
 
  komkommerschuim
komkommer geschild en zonder zaad 250g
groenten bouillon 150 gr
slagroom zonder suiker 150 gr
eiwit 100 gr
sjalotje 1
venkelzaad 1 tl

Bereiding Gazpacho (koude soep)

 

  • Maak alle groenten schoon, snij ze in grove stukken en pureer ze in een keukenmachine met 1 dl koud water.
  • Week de de sneetjes brood met water in een bekken.
  • Voeg het geweekte brood toe aan de gepureerde groenten en draai de massa nog een keer op en en voeg langzaam het olijfolie toe.
  • Op smaak brengen met peper en zout en tabasco of chili ( maag wel pittig zijn)
  • Zet de Gazpacho 24 uur in de koeling om alle goed door te laten te trekken

Bereiding komkommerschuim

  • Fruit de in grove stukken gesneden komkommer en snippers sjalotjes en venkelzaad aan in wat boter.
  • Blus af met de groentebouillon en laat de komkommer gaar worden.
  • Neem de pan van het vuur, pureer de massa en laat afkoelen
  • klop ondertussen de slagroom op en daarna de eiwitten met wat zout
  • Zeef de afgekoelde komkommerpuree en voeg de opgeklopte slagroom en eiwit toe
  • Spatel voorzichtig door elkaar en serveer direct een klein laagje op de koude GazpachoServeertip: In een groot wijnglas

Share

Favorite