Cannoli Siciliana

Cannoli Siciliana

Prep

15 min

Cook

45 min

Ingredients

vanille suiker 100 g
poeder suiker 100 g
bloem 120 g
gesmolten boter 120 g
amandelpoeder 120 g
eiwitten 100 g
Ricotta kaas 200 g
geraspte couverture (chocolade) 100 g
gehakte hazelnoten 50 g
suiker 3 el

Bereiding van de hoorntjes (Cannoli)

  • Klop de eiwitten met suiker licht schuimig
  • Voeg de gezeefde bloem, amandelpoeder en de bijna afgekoelde gesmolten boter toe en meng dit door elkaar
  • Beboter de bakplaat en bloem deze
  • Neem een lepel beslag en maak een rondje op de bakplaat
  • Bak ze af in de oven en maak als de koekjes nog warm zijn hier een cannoli’s van
  • Laat ze afkoelen
  • Herhaal dit en maak 3 stuks per persoon
  • Tip: bak er niet te veel tegelijk want je moet ze warm vormen als de deeg te koud is lukt dat niet meer

 

Bereiding van de vulling voor de hoorntjes (Cannoli)

  • Doe de ricotta in de Keueknmachine met de suiker en draai dit +/- 1 min. tot een gladde massa
  • Proef af, of er voldoende suiker in zit want de ene Ricotta heeft meer nodig dan de ander
  • Voeg de chocolade en hazelnoten toe en doe deze vulling in een spuitzak
  • Vul de afgekoelde Cannoli hiermee

 

Share

Favorite