Galantine van fazant met een appel zuurkool chutney

Galantine van fazant met een appel zuurkool chutney

Servings

10

Prep

45 min

Cook

15 min

Ingredients

Fazant 1
Kipfilet 100 gr
bieslook 12 takjes
sjalotje 1
Serano ham 2 plakken
peper en zout
Cognac 1 theelepel
rode port 1 theelepel
Eigeel 25 gr
koksroom klein scheutje
eiwit beetje

Bereiding:

  • snij de vleugels en pootjes van de fazant eraf en trek hier de bouillon van
  • snij de sjalotjes brunoise en fruit ze licht aan en zet ansl. koud
  • snij de Serano ham ook brunoise en bak deze ook uit en zet deze  met het bak vocht koud
  • snij het bieslook heel fijn in ringetjes en zet deze weg
  • snij de kipfilet in stukken de draai deze door een keuken machine en doe deze in een bekken en zet ze in de koeling
  • als alles koud is spatel dan alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak aansluitend weer koud zetten
  • neem een stuk  keukenfolie leg deze op de bank en leg hier de fazantenborst op en verdeel “het vlees” zoveel mogelijk egaal op het vel
  • strijk de borst vlees in met eiwit en bestrooi met peper en zout
  • voeg de farce toe en rol de fazant dicht met de folie en vorm het als een klein worstje
  • aansluitend zilverfolie om heen draaien
  • pocheer nu de galantine in bouillon in +/- 15 min rosé controleer regelmatig door te voelen
  • laat de galantine afkoelen in de folie in de koelkast

Opmaak:

Trancheer de galantine boutje en serveer een “rondje” met chutney op een amuse lepel of een klein bordje.

Share

Favorite