Over Mij

 

Hoi allemaal,

 

Mijn naam is Marc van den Heuvel. Ik ben 50 jaar oud en kook al 35 jaar! Ik ben geboren en getogen in Hengelo. Later ging ik voor 3 1/2 jaar wonen en werken in Zwitserland. Daar heb ik mijn vrouw ontmoet. Wij zijn getrouwd en hebben twee kinderen.

Ik woon sinds 1998 in Enschede. Daar heb ik ook 18 jaar samen met mijn vrouw een restaurant gerund. Op dit moment kook ik in een keuken bij een kennis en help hem zijn eetcafé opbouwen. Wat er verder nog komen mag weet ik nog niet, maar ik houd je op de hoogte.
Met veel plezier heb ik altijd aan leerlingen en bij kookworkshops mijn ervaring en manier van koken verder gegeven. Daarom is mijn zoon op het idee gekomen om voor mij een website/app te ontwerpen waar ik al mijn kennis en passie kan delen.
Mijn recepten zijn eenvoudig geschreven, kort en duidelijk. Enige voorkennis van koken en een beetje passie is dus wel handig. Wees niet bang, het valt echt mee. Kom je er echt niet uit, stuur me dan een mailtje of laat een reactie onder het recept achter en ik help je dan verder.

 

Het Fingerspitzengefühl

Als er 10 koks het zelfde recept koken, zullen toch alle gerechten anders smaken. Dit heeft te maken met het Fingerspitzengefühl. Simpel gezegd, het heeft te maken hoe jij de processen zal volgen en hoe jij en wanneer jij de kruiden en diverse ingrediënten zal toevoegen.
Het Fingerspitzengefühl in het koken kan ik jou helaas niet leren, dit moet je zelf ontwikkelen. Maar ik zal je bepaalde tips en tricks geven, die je kan volgen om een recept beter te laten lukken. Maar wat je vooral nodig hebt is plezier in het koken en liefde voor de producten.

Veel succes!

Marc