Schoggi mousse

Schoggi mousse

Servings

12

Prep

1 hr

Schoggi mousse ingrediënten

couverture 200 gram
eigeel 100 gram (+/- 6 eieren)
vanillesuiker 60 gram
eiwit 180 gram (van de +/- 6 eieren)
suiker 50 gram
espresso 1/2 kopje espresso
room 7 dl

Een heerlijke chocolade mousse van een leerling uit Hotel Einstein st. Galen Zwitserland

Belangrijk bij een mousse is! Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk lucht in geslagen wordt

 

Bereidingswijze

  1. Weeg alles nauwkeurig af
  2. Voeg de eigeel en vanillesuiker samen en sla deze au bain marie op tot +/- 37 graden luchtig de temperatuur kun je checken het mag niet warm aanvoelen lichaamstemperatuur is ook 37 graden
  3. Daarna sla je de eigelen weer koud tot deze wit geslagen is en luchtig zie deze film
  4. Smelt ondertussen de couverture au bain marie
  5. Nadat de eigeel luchtig is sla je de slagroom ook luchtig op
  6. En daarna de eiwitten met de suiker niet alle suiker in een keer doe het in drie stappen
  7.                                                    
  8. Nu we alles luchtig geslagen hebben gaan we alles met elkaar vermengen. We beginnen met de geslagen room en de eigeel met een spatel voorzichtig onder elkaar vermengen en dan voeg je de gesmolten couverture toe niet alles tegelijk we moeten lucht in de mousse houden!! Daarna voegen we de geslagen eiwitten toe en spatelen we ook voorzichtig er door en klaar is onze Schoggi mousse                       
  9. Nu laten opstijven in de koelkast en daarna klaar voor consumptie
  10. Serveer tip in cannellen of voor het opstijven in leuke glazen portioneren

Share

Favorite

One Comment

  1. Avatar
    Anja 7 jaar ago

    Waar doe ik de espresso in ?