Prep
10 minCook
25 minIngredients
Parmaham plakken | 12 | |
mint blaadjes | 20 | |
doperwten (DV) | 500 g | |
runderbouillon | 1 lt | |
koksroom | 1 dl | |
creme fraiche | 6 el | |
bosuitjes in ringetjes snijden | 1 bosje | |
een beetje boter |
Bereiding muntige doperwtensoep
- Leg de Parmaham op een bakblik met vetvrij papier en droog deze in de oven op +/- ca. 170 graad in 10-15 minuten controleer regelmatig, de plakjes moeten knapperig worden en mogen niet verbranden
- Zweet de uienringetjes en mint blaadjes aan in de boter
- Zet het vuur hoog en voeg de doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook
- Voeg de room toe e laat +/- 15 minuten koken
- Pureer (met de staafmixer) de soep en breng deze op smaak met peper en zout
- verwarm de borden of kommen voeg creme fraiche toe en schenk de soep er over en kneus de gedroogde Parmaham chips en garneer daar en met de bosuitjesringen de soep mee