Prep
15 minCook
45 minIngredients
vanille suiker | 100 g | |
poeder suiker | 100 g | |
bloem | 120 g | |
gesmolten boter | 120 g | |
amandelpoeder | 120 g | |
eiwitten | 100 g | |
Ricotta kaas | 200 g | |
geraspte couverture (chocolade) | 100 g | |
gehakte hazelnoten | 50 g | |
suiker | 3 el |
Bereiding van de hoorntjes (Cannoli)
- Klop de eiwitten met suiker licht schuimig
- Voeg de gezeefde bloem, amandelpoeder en de bijna afgekoelde gesmolten boter toe en meng dit door elkaar
- Beboter de bakplaat en bloem deze
- Neem een lepel beslag en maak een rondje op de bakplaat
- Bak ze af in de oven en maak als de koekjes nog warm zijn hier een cannoli’s van
- Laat ze afkoelen
- Herhaal dit en maak 3 stuks per persoon
- Tip: bak er niet te veel tegelijk want je moet ze warm vormen als de deeg te koud is lukt dat niet meer
Bereiding van de vulling voor de hoorntjes (Cannoli)
- Doe de ricotta in de Keueknmachine met de suiker en draai dit +/- 1 min. tot een gladde massa
- Proef af, of er voldoende suiker in zit want de ene Ricotta heeft meer nodig dan de ander
- Voeg de chocolade en hazelnoten toe en doe deze vulling in een spuitzak
- Vul de afgekoelde Cannoli hiermee